Om oss

OM EKOBESTÄLLARNA

Varför inte gå ihop och köpa ekologisk mat direkt från små producenter? Den lysande idén kom vi på 2004, och startade Ekobeställarna tillsammans med grannar och vänner. Det fungerade utmärkt och var någorlunda enkelt så länge vi var få, men när fler ville vara med och beställa krävdes lite mer organisation och en hemsida.

Ekobeställarna drivs av den ekonomiska föreningen Västfront Produktion, som bildades 1992 med det stolta syftet att främja både kultur och vår miljö.

 

Ekobeställarna har sedan starten varit en liten lokal verksamhet i Göteborg, där vi kunnat förmedla varor från producenter som tar hänsyn både till djur, människor och miljö. Efter att ha blivit inbjudna till Ekologiska Lantbrukares årsstämma, blev vi 2009 även en liten lokal verksamhet i Östersund.

 

Sommaren 2017 kom vår fjärde version av hemsida. Ekobeställarna fungerar nu något annorlunda då man inte längre beställer via hemsidan, utan genom att kontakta oss per mail eller telefon.

I Göteborg har vi även ett lager av Ekobeställarnas fina varor i butiken. Alla är varmt välkomna att komma förbi och handla direkt hos oss.

 

Vi tar tyvärr inte kort, men Swish går bra. Ekobeställare som vi känner väl, kan handla mot faktura om det önskas.

Västfront Produktion ekonomisk förening

Såggatan 61

414 67 Göteborg

Tel 031 12 26 51,

Mobil Leif Strandh 073 665 2008

info@ekobestallarna.se

Organisationsnummer SE716445-0426

 

Betalning sker till plusgiro 4554228-9 och ange fakturanummer

Swishbetalning sker till nr 123 281 77 81 och ange Swish ID.

 

Founding fathers. Ekobeställarnas Leif Strandh

(Västfronts ordförande och eldsjäl) och Lasse Odén (miljöengagerad och IT-kunnig civilingenjör).

Driftig ekoproducent. Leif Johansson och hans fru Eva driver Högens Fårgård utanför Vänersborg. De har också ett KRAV-certifierat slakteri på gården